Hatem Hocamızın Talebelerinin ve Dostlarımızın Web Siteleri
+ Yeni Konu aç
8 sonuçtan 1 ile 8 aras?

Konu: BAKARA SURESİ SORULARLA TANIYALIM

  1. #1
    Super Moderator zümrüt - ait Kullan?c? Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    1.801

    BAKARA SURESİ SORULARLA TANIYALIM

    BAKARA SURESİ SORULARLA TANIYALIM


    1-)Gerçekten inanmadıkları halde inandık diyenlere,”yeryüzünde bozgunculuk yapmayın” denildiğin de,kendilerini nasıl savunurlar?

    a)Bizler hakkıyla iman ederiz derler.
    b)Bizler düzelticileriz diyerek.
    c)Bizler şükredici kullarız diyerek
    d)Bizler çokça hamd edenleriz diyerek.

    2-)Cennetin yalnız kendilerine ait olduğunu iddia eden Yahudileri Allah, neye davet ediyor?

    a)Sabretmeye
    b)Ölümü temenni etmeye,
    c)Tevratı iyice okumaya
    d)Hz. Musa ile karşılıklı lanetleşmeye.

    3-)Allah’ın meclislerinde Allah’ın anılmasını(zikrullah)engelleyen ve mescidlerin harab olmasına sebep olanları, Allah nasıl nitelendiriyor?

    a)zalimler
    b)Taş kalpliler
    c)İz’ansızlar
    d)Korkaklar

    4-)İsrailoğulları,Allah’ı açıkça görmedikçe,iman etmeyiz dediklerinde, Allah onlara nasıl bir ceza verdi?

    a)Kuraklık
    b)Dağı üzerlerine kaldırıp tehdit etme
    c)Denizde helak etme
    d)Yıldırım gürültüsü

    5-)“Rabbimiz bizden kabul buyur,şüphesiz Sen işitensin,bilensin”duası kimin tarafından yapılmıştır?

    a)Hz.Musa
    b)Hz.Lokman
    c)Hz. Yakub
    d)Hz. İbrahim ve Hz. İsmail

    6-)Bakara süresinde, herkesin kendi yaptıklarından sorumlu olduğunu ifade eden ayet, aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Her kim,zerre ağırlığınca iyilik yapmışsa,onun karşılığını görür.
    b)O gün tartı tam doğrudur.kimin tartıları ağır gelirse,işte onlar kurtulanlardır.
    c)Onlar bir ümmetti gelip geçti.Onların kazandıkları kendilerine,sizin kazandıklarınız size aittir.
    d)Kimsenin kimseye yardım etmeyeceği bir gündür! O Gün emir, yalnız Allah’a aittir.

    7-)Dünya hayatına tutkuyla bağlanan ve bu konuda “insanların en hırslısı ahrese’n-nas” olarak nitelenenler kimlerdir?

    a)Hiristiyanlar
    b)Sabiiler
    c)Müşrikler
    d)Yahudiler

    8-)“Hoşunuza gitmesede size farz kılındı” ifadesiyle anlatılan yükümlülük aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Oruç
    b)Zekat
    c)Savaş
    d)Namaz

    9-)yahudi ve hiristiyanların ”Yahudi ve Hiristiyan olandan başkası cennete girmeyecek”iddialarına nasıl karşılık verilmiştir?

    a)Evet doğrudur , denilerek
    b)Bu onların kuruntularıdır, denilerek
    C)Onların yanında sabilerde girecek denilerek
    d)Onların yanında hanifler ve Müslümanlarda girecek denilerek.

    10-)Allah teala’nın”Ben seni insanlara önder yapacağım” dediği peygamber aşağıdakilerden hangisidir?

    a)Hz. Musa
    b)Hz. Adem
    c)Hz.İbrahim
    d) Hz. Nuh

    Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

    Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir.
    Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer.
    Rüzgar durduğunda doğrulur.
    Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir.
    Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir.

    Allah dilediği zaman sert ve dik durur.
    [Bela ve musibetlere uğramaz.]

    İmam-ı Buharı, İmam-ı Darimi

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    10
    1. b
    2.b
    3.a
    4.d
    5.d
    6.c
    7.c
    8.c
    9.b
    10.c

  3. #3
    Super Moderator zümrüt - ait Kullan?c? Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    1.801
    7 d olacaktı -)Dünya hayatına tutkuyla bağlanan ve bu konuda “insanların en hırslısı ahrese’n-nas” olarak nitelenenler kimlerdir?

    a)Hiristiyanlar
    b)Sabiiler
    c)Müşrikler
    d)Yahudiler

    Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

    Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir.
    Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer.
    Rüzgar durduğunda doğrulur.
    Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir.
    Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir.

    Allah dilediği zaman sert ve dik durur.
    [Bela ve musibetlere uğramaz.]

    İmam-ı Buharı, İmam-ı Darimi

  4. #4
    Super Moderator zümrüt - ait Kullan?c? Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    1.801
    11-)İsrailoğullarının cehennemle ilgili düşünceleri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?

    a)Cehennem semboliktir.
    b)Allah, kendi kullarını yakmaz.
    c) Ateş bize sayılı birkaç gün dokunur.
    d) Seçkin kullar olarak bize ateş dokunmaz.

    12-)“Size verdiğimiz şeyi kuvvetle tutun, dinleyin” emri üzerine israiloğullarının cevabı nasıl olmuştur?

    a)Biz bu yükü kaldıramayız
    b9dinledik ve itaat ettik
    c)Dinledik ve isyan ettik.
    d)Zaten bizden başkası bu yükü kaldıramaz.

    13-)Kuran ifadesi ile fitne, hangi şeyden daha eşed(beter)dir?

    a)Büyük ngünah işlemekten
    b)Domuz eti yemekten
    c)Adam öldürmekten
    d)Faiz yemekten

    14-)Allah(c.c) kuran dan şüphede olanlara yardımcılarıyla beraber ne yapmaları konusunda çağrıda bulunur?

    A)Yeri göğü yaratmalarını
    b)Kur’anın benzeri bir süre getirmelerini
    c)İnsanı yoktan var etmelerini
    d)Hiçbiri

    15-)“ya rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, Senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur.Şüphesiz alim ve hakim olan ancak sensin” diyenler kimlerdir?

    a)Yunus (a.s)
    b)Adem ile Havva
    c)Melekler
    d)Cinler

    16-)Allah ve bütün lanet ediciler kimlere lanet eder?

    a)Açık delilleri ve kitapta gösterilen hidayet yolunu gizleyenlere,
    b)Umre ve hac yapmayanlara
    c)Namazlarını eksik kılanlara
    d)Cihad etmeyenlere.

    17)Yolculuk esnasında olup da alışverişi yazmak yada şahit olmak için kimse bulunmazsa, bu durumda ne yapılmalıdır?

    a)Alışveriş yapılmamalıdır.
    b)Alışveriş yapılmasında bir sakınca yoktur
    c)Verilen borç karşılığında herhangi bir rehin alınmalıdır
    d)İki tarafta birbirine teminat vermelidir.

    18)Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiçbir şeye güç yetiremez(elde edemez)ler. Allah, kafirler topluluğuna hidayet vermez. (Bakara Suresi, 264)
    Ayetteki benzetmede anlatılmak istenen nedir?

    a)Kayaların üzerindeki toprağın akıp gideceği.
    b)Çokça sadaka vermenin önemi.
    c)Ekinlerin kayaların üzerine değil yumuşak topraklara ekilmesi gerektiği
    d)Sadakaların,riya,eziyet ve minnet duygularıyla boşa götürülmemesi gerektiği.

    19)Sihirle ilgili ayette geçen Peygamberin adı………………………………..ve meleklerin adları…………………….ve………………….tur.

    a)Nuh, Cebrail-Marut
    b)İbrahim, Harut-Marut
    c)Süleyman, Harut-Marut
    d)Musa, İsrafil-Mikail

    20)"Nice küçük topluluk, daha çok olan bir topluluğa Allah ın izniyle galib gelmiştir; Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara Suresi, 249)
    Bu sözü söyleyenler kimlerdir?

    a)Muhakkak Allah a kavuşacaklarını uman Talut’un askerleri.
    b)Talutun tüm askerleri
    c)Calut’un askerleri
    d)Talutun az sayıdaki askerlerinden korkan Calut’un askerleri.

    Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

    Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir.
    Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer.
    Rüzgar durduğunda doğrulur.
    Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir.
    Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir.

    Allah dilediği zaman sert ve dik durur.
    [Bela ve musibetlere uğramaz.]

    İmam-ı Buharı, İmam-ı Darimi

  5. #5
    Super Moderator zümrüt - ait Kullan?c? Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    1.801
    10 a olacaktı

    Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

    Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir.
    Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer.
    Rüzgar durduğunda doğrulur.
    Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir.
    Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir.

    Allah dilediği zaman sert ve dik durur.
    [Bela ve musibetlere uğramaz.]

    İmam-ı Buharı, İmam-ı Darimi

  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    10
    orayı salladım zaten hocam

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    10
    11.c
    c
    c
    b
    c
    a
    -
    d
    c
    -

  8. #8
    Super Moderator zümrüt - ait Kullan?c? Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Mesajlar
    1.801
    21)”Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez.” İfadesi hangi konudan sonra söylenmiştir?

    a)Seferde namazların kısaltılması.
    b)Cihada kör,topal ve yaşlıların gitmemesi
    c)Zekatı fakirlerin vermemesi
    d)Yolcuların ve hastaların orucu sonra tutmaları.

    22)Kendisinde şüphe olmayan,Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol gösterici olan kitabın adı nedir?

    a)Tevrat
    b)Meydanlaros
    c)Kuran-ı Kerim
    d)İncil

    23)Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.
    (Bakara Suresi, 3)
    Ve onlar, sana indirilene, senden önce indirilenlere iman ederler ve ahirete de kesin bir bilgiyle inanırlar.
    (Bakara Suresi, 4)
    İşte bunlar, Rablerinden olan bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler bunlardır.
    (Bakara Suresi, 5)
    Ayetlerde kimlerden bahsediliyor?

    a)Namaz kılanlardan
    b)Müşriklerden
    c)Muttakilerden
    d)Kitap okuyanlardan

    24-Şüphesiz, inkar edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için fark etmez; inanmazlar. (Bakara Suresi, 6)
    Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azap onlaradır. (Bakara Suresi, 7)Ayetlerindeki hitap kimlere?

    a)İnkar edenlere
    b)Müslümanlara
    c)Teheccüt kılanlara
    d)Kur’an okuyanlar

    25-“Allah,sizi yaptığınız…………yeminlerden dolayı sorumlu tutmaz”ayetinde boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
    a)Büyük b)kasıtlı
    C)küçük d)kasıtsız

    26 -Kuran ifadesi ile fitne, hangi şeyden daha eşed(beter)dir?

    a) Büyük günah işlemekten b)Adam öldürmekten
    C)Domuz eti yemekten d) Faiz yemekten

    27 - Adet ile ibadeti,din ile hurafeyi, hak ile batılı birbirine karıştıranlara”Allah’ın indirdiğine uyun” denildiğinde, nasıl mukabe ederler?

    a)”Atalarımızın üzerinde bulduğumuza uyarız”
    b)”Allah’ın dinine en sadık bağlılar bizleriz.”
    c)Bizi eskilerin masallarına mı davet ediyorsunuz?
    d)”Siz yeni din mi uyduruyorsunuz?”

    28- Ehl-i Kitabın Hz. Peygamberi tanıma derecesi, Kur’anı- Kerim de nasıl ifade edilmektedir?

    a)Çok iyi tanıyorlardı
    b)Hakkıyla tanıyorlardı
    c)Oğullarını tanıdıkları gibi tanıyorlardı
    d)Kardeşlerini tandıkları gibi tanıyorlardı.

    29- Hiçbir peygambere Allah adıyla yalan söylemek yaraşmaz.İsrailoğulları Allah’ın bir emrini hafife aldılar ve peygambere bizimle alay mı ediyorsun, dediler.Peygamberin cevabı ne oldu?

    a)Peygamberler yalan söylemez.
    b)Allah’a iftira edemem.
    c)Yalancıların cezası cehennemdir.
    d)Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım.

    30 -Kendilerine”insanların iman ettiği gibi sizde iman edin “ denildiğinde inkarcıların cevabı nasıl anlatılıyor?

    a)Bize zor gelir
    b)İman ederiz
    c)”Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?”
    d)Atalarımıza uyarız

    31- “ İman edenlerle karşılaştıkları zaman: "İman ettik" derler. Şeytanlarıyla başbaşa kaldıklarında ise, derler ki: Şüphesiz, sizinle beraberiz. Biz (onlarla) yalnızca alay ediyoruz." (Bakara Suresi, 32-Hangi grup insanın hareketi bu?

    a)Müşriklerin
    b)Kafirlerin
    c)Münafıkların
    d)Hırıstiyanların

    33- İblisin kafirlerden olduğunun açıklanması Bakara Süresinin hangi ayetinde açıkça anlatılmaktadır.

    a)Bakara-24
    b)Bakara-255
    c)Bakara-33
    d)Bakara süresi 34

    Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:

    Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir.
    Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer.
    Rüzgar durduğunda doğrulur.
    Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir.
    Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir.

    Allah dilediği zaman sert ve dik durur.
    [Bela ve musibetlere uğramaz.]

    İmam-ı Buharı, İmam-ı Darimi

+ Yeni Konu aç

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok
  •